2014. november 28., péntek

22. részAlig hiszem el amit láttam. Leaval találtam magam szemben egy teljesen hétköznapi bevásárlás végén a bevásárló központ ajtajában. Mit mondjak? Erre tényleg nem számítottam… De láttam őt… Azt nem mondom, hogy kedvesen fogadott… Inkább annyira semlegesen… Azonban legalább nem vágott pofon… Bár tudom, hogy Saraval a hátam mögött az elég kockázatos lett volna. Hazafelé vezető úton nem sokat beszélgettünk. Vagy is a menyasszonyom fecsegett, de egyetlen szavát se fogtam fel. Szerencsére… Nem tudtam rá figyelni és ez a következő órákban sem.
Késő este van és elkezdett szakadni az eső, miközben Sara elvonult aludni. Gondoltam egyet és felkaptam a kocsi kulcsot. Azt hiszem most vagy soha… Megpróbálok beszélni Leaval. Látni akarom őt. Szerencsére ismertem az utat Jesé házához. Próbáltam addig is összeszedni a gondolataimat, hogy valami magyarázatott adjak neki… Bocsánatot kérni.
Hatalmasat sóhajtottam és kiszálltam a kocsiból. Már majd nem kopogtam az ajtón amikor az kinyílt előttem és Lea állt előttem.
- Iker…-csodálkozott el.- Szóljak Jesének?
- Veled akarok beszélni.-jelentettem ki csendesen.
- És mi van ha én nem?-csukta be maga mögött az ajtót. Elindult az esőben, bár előtte kinyitotta az esernyőjét. Roham léptekkel indultam el utána és kaptam el óvatosan a könyökét.
- Könyörgök Lea.-nyögtem ki ahogy megtorpant és felém fordult.
- Kapsz 10 percet.-egyezett bele. A kocsihoz sétáltunk és tudtam addig kell összeszednem minden gondolatomat.

***

Nem tudom… Nem tudom miért mentem bele. Miért adtam be a derekamat Ikernek? De ahogy rám nézett egyszerűen meglágyult a szívem. Néma csendben ültem be a kocsiba és kapcsoltam be a biztonsági övemet. Iker szólás nélkül elindította a kocsit. Percek teltek el némaságban, hiszem arra vártam, hogy megszólaljon. Mondjon valamit. De egészen addig kellett erre várnom, míg kiértünk az autópályára.
- Hova megyünk Iker?-tettem fel csendesen a kérdést.
- Nem tudom.-felelte teljesen egyszerűen.
- Ohhh… Ez remek.-nyögtem ki nehezen. Nem tudtam mi mást mondhattam volna. Újra kibámultam az ablakon, de nem láttam semmi mást csak a sötétséget és néha-néha lecsapó villámokat.
- Sajnálom.-szólalt meg Iker. Döbbenten pislogtam rá, majd csak megráztam a fejemet.
- Azt hiszen nem kell.-bukott ki belőlem az őszinte megnyilvánulás. Hiszen ez így van.- Helyesen cselekedtél. Sara a menyasszonyod.
- Akkor se cselekedtem helyesen.-rázta meg a fejét maga elé bámulva.
- De… Ez volt a leghelyesebb.-erősködtem.- Kis babátok lesz. Tudom, hogy hisztizve vonultam el, de ezt kellett tennem. El kellett mennem, hogy ne zavarjalak újra össze. Hogy tud hogyan kell helyesen cselekedned.
- Csak tudod még mindig te jársz a fejemben.
- Iker…-sóhajtottam fel. Óvatosan megfogta a kezemet és én nem húztam el. Örültem, hogy fogja a kezemet. Kellemes érzés.
- Hiányzol. Nagyon hiányzol nekem.
- Nekem is.-nyögtem ki. Most először mondtam ki hangosan. Nagyon hiányzik nekem. Hogy megöleljen… Rám mosolyogjon. Nem engedtük el egymás kezét. Óvatosan megcirógattam a bőrét.
- Nem akarlak elveszíteni.
- Iker ez nem így működik. Tudod jól. Túl sokat veszíthetünk.-ráztam meg a fejem. Egyszerűen tudom, hogy túl sokat veszíthet. De leginkább ő. Egy családot.
- Most ne beszéljünk erről. Majd kialakítjuk.
- Kialakítjuk?-csodálkoztam el. Nem gondoltam az elmúlt percekben arra, hogy mi valamit közösen kitalálhatunk, de most valahogy a szavai reményt keltettek a szavai a lelkemben.
- Hiányzol.-vallottam be csendesen.- Nagyon.
- Te is nekem… Ma ahogy megláttalak a boltban, rájöttem igazán, hogy mennyire.
Mind ketten az ablakon bámultunk ki. Az eső egyenletesen verte a kocsi ablakát és távolról még ugyan úgy villámlott. Egymás kezét szorongattuk néma csendben.
- De milyen kicsi a világ ugye?-utaltam az utolsó kijelentésére, mire ő csak felnevetett. Vele együtt én is. Gondoltam egyet és kikapcsoltam a biztonsági övemet. Lerúgtam magamról a cipőmet és óvatosan átmásztam a sebváltó és a kézi fék felett. Így sikerült nemes egyszerűséggel Iker ölébe ülnöm. Először meglepődött rajtam, de átkarolta a derekamat, én pedig a nyakát. Homlokomat az övének támasztottam és hatalmasat sóhajtottam, miközben megsimogatta az arcomat.
- Nem tudom minek köszönhetem, hogy itt vagy Madridban, de köszönöm.-motyogta.
- Egy héten háromszor fogtam padlót az edzésen így Alexander elküldött ide, hogy kiszellőztessem a fejemet és megvizsgáltassam magam az orvossal.-meséltem el neki.
- Háromszor fogtál padlót?-ráncolta a homlokát.
- Igen. Bár pár horzsolással és zúzódással megúsztam az esetett.-ráztam meg a fejemet, miközben óvatosan a hajamba túrt. Láttam rajta, hogy picikét meglepődik rajta, hogy mennyivel rövidebb a hajam.- Ahogy szakítottunk… A változásra szavaztam.
- Tetszik. Fura, de tetszik.
Elnevettem magam és megcsókoltam…
…Hat órát mutathatott az óra amikor kiszálltam Iker kocsijából és a cipőmmel a kezemben osontam be az ajtón. Még mindig az éjszakán gondolkoztam… Ikerrel voltam… Beszélgettünk… Csókolóztunk és tudom csak azért szakadtunk el egymástól, mert kivilágosodott… Tudom, hogy ha újra kezdjük ezt… Mert igen… Szinte mérget vennék rá, hogy újra fogjuk. Bár még ez nem biztos, hiszen időt kértem… Higgadtan kell megpróbálnom gondolkozni, de fogalmam sincs, hogy miért. Kibújtam a kardigánomból és magam elé bámulva próbáltam felakasztani a fogasra.
- Merre jártál?-szólt rám Jesé és kiesett a kezemből a ruhadarab.
- Jesé… A szívbajt hozod rám.
- Hol jártál Lea? Aggódtam… Hiába hívtalak nem vetted fel.
- A töltőn hagytam a mobilomat.-ráztam meg a fejemet. Picit talán mulatságosnak tűnik, hogy az öcsém jelen pillanatban úgy viselkedik, mint valami báty… Mint ha valami tizenéves fruska lennék aki kimaradt egész éjszaka….
- Felhívhattál volna…
- Ikerrel voltam.-nyögtem be, pedig ezt meg akartam tartani magamnak. Az öcsém egy pillanatra ledermedt, majd láttam rajta ahogy próbálja feldolgozni a kapott információkat.
- Ohh…-nyögte ki végül és mosoly terült el az arcán. Összeráncolt homlokkal pislogtam rá, hiszen egy pillanat alatt megenyhült. Semmi harag vagy leszidás.- Menj pihenj le nyugodtan….
…Túl estem minden vizsgálaton. Szó szerint minden féle vizsgálaton, hiszen röntgentől kezdve, terhelésen is átestem. Most csak várok az eredményekre. A folyosón ücsörgök a lábaimmal dobolok. Unatkozok… Körbe néztem és elfogott egy nosztalgikus hangulat. Itt találkoztam Ikerrel. Először… Csipogott a telefonom.
„Hogy vagy Lea? Meddig tart a száműzetésed?”-Gregor küldött nekem sms-t. Elmosolyodtam. Valaki legalább gondol rám otthonról.
„Nem száműzetésben vagyok. Csak orvosnál és kicsikét pihenni akarok”
„Mikor jössz haza?”
„Szerintem két-három nap múlva. Hamar edzésbe akarok állni újra.”
„Szuper. Mert akkor nem fogsz lemaradni a szélcsatornás tesztről. :P”
„Semmiért se hagynám ki :D”
„Pihenj még Lea és nagyon várunk haza. Mindenki.”
„Szeretlek benneteket.”-pötyögtem be az utolsó üzenetet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése